Corona update 14 mei

Begin deze week hebben wij de aangekondigde adviezen ontvangen hoe we het beste om kunnen gaan met de verruiming van de Corona-maatregelen per 11 mei. Volgens het landelijk protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is het voor volwassenen vanaf 19 jaar toegestaan om in wielersportgroepjes in de openbare ruimte te trainen. Lastig is dat daarbij niet wordt aangegeven hoe groot die groepjes kunnen zijn om veilig te kunnen sporten. Personen boven de 70 jaar wordt geadviseerd om zelf een risicoafweging te maken of ze van de verruimde mogelijkheden gebruik willen maken.

Het bestuur heeft afgelopen dinsdagavond de situatie en alle adviezen in een videoconference besproken. Duidelijk is dat fietsen in groepen nog niet kan en dat het clubhuis voorlopig gesloten blijft. Maar wat kunnen we als club in deze tijden nu wel voor elkaar betekenen?

De meerwaarde van de club ligt voor veel leden in de mooie routes die je rijdt door aan te haken bij de toerleider. Die routes kan je natuurlijk ook individueel rijden! Dit brengt het bestuur en de toercommissie tot het volgende idee:

De Route van de Week
Vanaf nu wordt elke week een toerfietsroute op de website gezet, met verschillende afstanden, zodat iedereen die wil fietsen een mooie rit kan rijden. Daarbij blijft gelden: rijd solo of met je vaste wielermaatje.

Ook voor recreanten wordt gekeken of er routes gedeeld kunnen worden. Zij worden hierover via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd. Gezien de risicoleeftijd wordt zeker voor recreanten geadviseerd om alleen of met z’n tweeën te fietsen.

Ondertussen denkt de toercommissie alvast na over mogelijkheden om in kleine groepjes te gaan fietsen. Of en wanneer dit veilig kan is nog niet duidelijk. De visie van KNWU en NTFU verschilt op dit punt nog van elkaar. WTC Houten heeft beide organisaties opgeroepen om snel duidelijkheid te geven.

Nog geen WTC-ritten dus, maar met deze eerste stap kan iedereen weer een paar mooie routes fietsen. Houd daarbij altijd voldoende afstand tot elkaar en andere weggebruikers en vermijd drukke routes, plaatsen en tijdstippen.

Fiets veilig en blijf gezond!

WTC-ers in beeld

wtcers in beeld