Coronaregels opening clubgebouw

Het clubgebouw gaat vanaf 2 augustus op zondagmiddag open van 12.30 uur tot 14.30 uur

Sinds 1 juli wordt er weer gereden in groepen van maximaal 8 toerfietsers. Het clubgebouw bleef echter gesloten.
De gebouwcommissie heeft de afgelopen weken benut om de heropening van het clubgebouw voor te bereiden. Uitgangspunt is dat het clubgebouw alleen open kan als de veiligheid van de leden voldoende is gegarandeerd. Gezien de gemiddelde leeftijd van het WTC ledenbestand vergt dit extra voorzichtigheid en naleving van de gebruikelijke coronaregels door iedereen. Daarnaast moeten we om open te mogen aan strenge Horeca-regels voldoen. Dat betekent dat barverkoop uitsluitend kan plaatsvinden door een vooraf geregistreerde barvrijwilliger en alleen met pinbetaling, dat er extra hygiëne-eisen gelden en dat er minder zitplaatsen binnen zijn en meer zitplaatsen buiten.

Vanaf 2 augustus gaan we op zondagmiddag van 12.30 tot 14.30 uur proefdraaien om te kijken of samenkomen in het clubgebouw mogelijk is onder de volgende regels:

  1. Toegang alléén door de ingang achter bij het terras. In het clubgebouw geldt éénrichtingsverkeer: houd de aangegeven looprichting aan en verlaat het gebouw door de voordeur.
  2. Maak direct bij binnenkomst gebruik van clean gel voor je handen.
  3. Iedereen gaat zitten. Staan en lopen doe je alleen om te bestellen of voor toiletbezoek.
  4. Binnen zijn 20 zitplaatsen beschikbaar op 1,5 meter afstand. De houten stoelen blijven binnen staan. Buiten op het terras zijn 30 zitplaatsen op banken en op extra plastic stoelen. Hou ook op het terras 1,5 meter afstand aan.
  5. De ruimte achter de bar en de keuken zijn alleen toegankelijk voor maximaal twee vóóraf geregistreerde vrijwilligers.
  6. Drankjes kunnen aan de bar worden besteld en worden uitsluitend afgerekend met pinbetaling.
  7. We gebruiken vanwege de hygiëne tijdelijk alleen wegwerpglazen en portieverpakkingen nootjes en chips.
  8. Er zijn twee toiletten geopend, de urinoirruimte is afgesloten.
  9. Hou zelf de 1,5 meter afstand goed in de gaten, let op de borden en markeringsstrepen en volg de aanwijzingen van de gebouwvrijwilligers op.
  10. Buiten de op de website aangegeven openingstijden op de zondagmiddag blijft het clubhuis gesloten.

Na afloop van de openstelling om 14.30 uur gaan de vrijwilligers aan de slag om bar, tafels en toilet schoon te maken zodat het gebouw de volgende keer weer veilig kan worden gebruikt. Openstelling blijft alleen mogelijk als zich vooraf voldoende vrijwilligers melden voor bar of gebouwdienst op zondagmiddag. Dit kan via een mailbericht aan de voorzitter.

Alleen als we ons aan bovenstaande regels houden én als er voldoende vrijwilligers zijn, kunnen we na afloop van de zondagsritten weer gezellig genieten van een drankje en napraten in ons eigen clubgebouw!

Het Bestuur

WTC-ers in beeld

wtcers in beeld