We kunnen weer gaan fietsen!

We hebben er lang en geduldig op moeten wachten, maar het eind van de lockdown is in zicht!  Op woensdag 19 mei a.s. wordt Stap Twee van het openingsplan van het kabinet van kracht met versoepelingen van de corona-maatregelen. Dat betekent voor de NTFU én voor onze club dat we weer in groepsverband kunnen gaan fietsen en dat het buitenterras achter het clubgebouw weer open kan. Hoe gaan we dat doen en hoe starten we weer op?

Toerfietsers

  • Vanaf woensdag 19/5 starten we weer met fietsen op de vaste dagen uit het programma.
  • Wat niet verandert, is dat we 1,5 meter afstand moeten blijven houden ten opzichte van andere weggebruikers en ten opzichte van elkaar bij vertrek, tijdens stops en bij aankomst.
  • Zoals bekend, gaan we dit seizoen proefdraaien met rijden in groepen van maximaal 8 toerfietsers. Dat aantal is gekozen om veilig en met meer overzicht te kunnen rijden, om snel te kunnen anticiperen op steeds drukkere (fiets) wegen en om voldoende afstand kunnen houden tot andere verkeersdeelnemers. De groepsomvang van 8 fietsers is een richtgetal. Als er 9 of 10 mensen bij vertrek staan, fietsen we met een iets grotere groep. Bij meer dan 10 fietsers splitsen we naar twee kleinere groepen.
  • Wie wil fietsen, schrijft zich van tevoren in via de digitale presentielijst op de website. Daarmee geef je aan dat jij en je huisgenoten klachtenvrij zijn en dat je de regels accepteert waaronder we rijden. Het vormt tevens je registratie voor het buitenterras bij het clubgebouw na afloop.
  • Met kleinere groepen is het belangrijk dat zoveel mogelijk fietsers een route bij zich hebben die past bij de dag (inclusief koffiestop) of avond. Voor vertrek wordt in overleg besloten welk rondje in welk tempo door welke groep gereden wordt.
  • Wiens rondje er ook gereden wordt, we houden onderweg samen de veiligheid en de 1,5-meter regels in de gaten.
  • Deel je fietservaringen met de toercommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan houden we zicht op de praktijk en kunnen we zo nodig de regels aanpassen

Recreanten

  • De recreanten worden door Marijke en Gerry via mailberichten geïnformeerd over het opstarten van fietsactiviteiten en diverse groepen in de komende weken.

Heropening buitenterras

Buitenterrassen bij sportkantines kunnen worden heropend voor maximaal 50 personen. Dat betekent dat we ook de buitenruimte van het clubgebouw weer kunnen gaan benutten voor een afsluitend drankje op het terras. NB Tot 9 juni a.s. wordt de buitenruimte deels nog gebruikt voor groepslessen in de tent door dansschool Olga van Koningsbruggen. Het zal de komende weken dus nog een beetje passen en meten zijn. We laten jullie z.s.m. weten hoe en wanneer we de heropening van het buitenterras gaan organiseren.

Verantwoorde openstelling is alleen mogelijk, als er voldoende leden zijn die zich hiervoor willen inzetten door een uurtje de bar te bemensen of drankjes uit te serveren en voor het opruimen en schoonmaken achteraf.  Recent heeft Hennie Wilkes de taak van Coördinator Beheer op zich genomen. Meld je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan, als je beschikbaar bent om te helpen bij het heropenen van het buitenterras.

WTC-ers in beeld

wtcers in beeld